Ετικέτες

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Εισήγηση

Η σχεδόν αυτοδύναμη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η είσοδος των ΑΝΕΛ στο κοινοβούλιο μόνο σαν μια ιστορική νίκη του Λαού μπορεί να χαρακτηριστεί ενάντια στον νεοφιλελεύθερο φασισμό.

Το δημοκρατικό αντιμνημονιακό πατριωτικό ρεύμα που διαμορφωνόταν όλα αυτά τα χρόνια στην κοινωνία κατόρθωσε, ξεπερνώντας φόβους, τρομοκρατία και εκβιασμούς να μετατραπεί σε νικηφόρο ρεύμα, σε κοινοβουλευτική δημοκρατική πλειοψηφία, σε δημοκρατική κυβέρνηση.

Με αυτήν την έννοια η δημοκρατική αντιμνημονιακή πατριωτική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση του αγωνιζόμενου Λαού και μόνο σαν τέτοια μπορεί να υπάρχει, να αντέχει και να κυβερνά.

Οι μέρες που πέρασαν από τις εκλογές έδειξαν και δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο το σκοτάδι που είχε επιβληθεί στην πατρίδα και στο Λαό.

Τίποτε δεν έγινε από όλα αυτά που απειλούσαν οι δανειστές-δυνάστες και η κυβέρνηση και που σαν δηλητήριο έριχναν τα καλοταϊσμένα κανάλια και οι δημοσιογράφοι τους.

Παρ’ όλες τις προφητείες για τη συντέλεια του κόσμου ο ήλιος εξακολουθεί να ανατέλλει από την ανατολή και να δύει στη δύση.

Μόνο δύο πράγματα έγιναν:
– Το ένα ότι ο δοσιλογισμός της αντιπολίτευσης και των καναλιών είναι πια ολοφάνερος, και,

– Το δεύτερο ότι επιτέλους ο Λαός χαμογελάει και αποτίναξε από πάνω του μια τεράστια μαύρη πέτρα.

Επιβάλλεται να χαρούμε τη νίκη μας και να ανασάνουμε επιτέλους λίγο ελεύθερο αέρα και το κάνουμε με όλη μας την καρδιά. Από την άλλη, όμως, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ο ωραίος αγώνας τώρα αρχίζει.
Η ιστορική νίκη του Λαού δημιούργησε ένα βαθύ ρήγμα στη νεοφιλελεύθερη γερμανική Ευρώπη. Αυτό η Γερμανία και τα όργανά της στην Ε.Ε. το καταλαβαίνουν καλύτερα από όλους.

Τρέμουν τη νίκη του ελληνικού Λαού, τρέμουν την επερχόμενη νίκη των PODEMOS και του ισπανικού Λαού τον Μάιο, και ξέρουν ότι το ντόμινο μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτο.

Από την άλλη δε θέλουν να χάσουν τίποτα από τα κεκτημένα τους. ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ και τα ντόπια αρπακτικά θα παλέψουν λυσσαλέα για τα συμφέροντά τους.
Σαν χώρα και σαν Λαός, το μόνο που πρέπει να περιμένουμε απ’ αυτούς είναι απειλές, φόβο, τρομοκρατία, ακόμα και προσπάθεια οικονομικού στραγγαλισμού της χώρας. Απέναντί τους πρέπει να βρουν ένα Λαό ενωμένο και αποφασισμένο να νικήσει.

Λαός και κυβέρνηση έχουν ένα και μοναδικό δρόμο, την ολοκλήρωση της νίκης.
Γιατί μόνο η ολοκλήρωση της νίκης μπορεί να διαλύσει το μαύρο μνημονιακό μπλοκ που ποντάροντας σε μια δημοκρατική παρένθεση θα θελήσει να πάρει τη ρεβάνς και να ολοκληρώσει την υποδούλωση του Λαού και της χώρας.
Με δύο ΠΑΣΟΚ υπό διάλυση και ένα Ποτάμι που σύντομα θα ξαναγίνει μικρά ρυάκια το κύριο αντίπαλο μέτωπο στο δημοκρατικό λαό είναι αυτό της Ν.Δ. και της Χ.Α.

Η απελευθέρωση της κοινωνίας από το φόβο, η οργάνωσή της, η απαίτηση για ολοκλήρωση της νίκης και το έργο της δημοκρατικής κυβέρνησης μπορούν να παροπλίσουν πολιτικά, να αποδυναμώσουν και να σπάσουν τη συνοχή του μαύρου μετώπου. Στην υλοποίηση αυτού του στόχου πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Τακτική των Δ.Ε.Α.

Δώσαμε σαν Λαός μεγάλες και μικρές μάχες, όλα αυτά τα χρόνια του μνημονίου. Μέσα σε αυτές τις μάχες και με την εμπειρία που αποκτήσαμε γεννήθηκε η ιδέα της οργάνωσης της κοινωνίας. Γεννήθηκε η ιδέα των Δημοκρατικών Επιτροπών Αντίστασης
Δ.Ε.Α. που στις γραμμές τους συσπειρώνουν το πιο συνειδητό δημοκρατικό αντιμνημονιακό κομμάτι της κοινωνίας.

Γιατί καταλαβαίνουμε ότι ο ίδιος ο Λαός χωρίς ανάθεση πρέπει να πάρει τις τύχες του στα χέρια του.

Γιατί καταλαβαίνουμε ότι τα συμφέροντα του Λαού πρέπει να γίνουν κυρίαρχα στην κοινωνία.

Γιατί καταλαβαίνουμε τη δημοκρατία ως άσκηση καθηκόντων και δικαιωμάτων του λαού μέσα από θεσμικά αμεσοδημοκρατικά όργανα.

Εμείς, λοιπόν, οι Δ.Ε.Α. ως συνεπής δημοκρατική αντιμνημονιακή πατριωτική οργάνωση της κοινωνίας λέμε ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και απαιτούμε αυτήν να αποδεικνύει κάθε ώρα και κάθε μέρα ότι είναι η κυβέρνηση του λαού.

Τι σημαίνει για εμάς ουσιαστική στήριξη της κυβέρνησης.

Δύο πράγματα:

1. Αγώνα για την υλοποίηση των δημοκρατικών αντιμνημονιακών στόχων λαού και κυβέρνησης, δηλαδή:
• Κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου.
• Πλήρη αποκατάσταση της εργατικής νομοθεσίας.
• Κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα.
• Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και διαγραφή του μεγαλυτέρου μέρους του δημοσίου χρέους.

• Ολική και μερική σεισάχθεια (διαγραφή) των χρεών σε τράπεζες και κράτος.
• Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
• Εθνικοποίηση των τραπεζών, των κοινοφελών οργανισμών και στρατηγικών τομέων της οικονομίας για την Παραγωγική ανασυγκρότηση.
• Αποκατάσταση και διεύρυνση της δημοκρατίας με δημοκρατικές ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις και ανάλογη συνταγματική αναθεώρηση. Κατάργηση κατασταλτικών μηχανισμών.

2. Ενότητα και οργάνωση του λαού
Να σπάσουμε τη λογική της ανάθεσης. Να είναι ο Λαός στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής.

Είπαμε ότι ο ωραίος αγώνας τώρα αρχίζει.

Θα είναι, όμως, ένας δύσκολος αγώνας.

Ποτέ ο αγώνας του Λαού για λευτεριά, δημοκρατία και προκοπή δεν ήταν εύκολος. Γι’ αυτό και η οργάνωση της κοινωνίας είναι το πιο αναγκαίο βήμα. Γιατί ακριβώς μόνο έτσι μπορούμε να δείξουμε την ενότητα μας και τη δύναμή μας. Και είναι σήμερα ακριβώς αυτό που λείπει.

Όλο το μαύρο μέτωπο είναι οργανωμένο και σε επίπεδο κοινωνίας πολύ καλύτερα από εμάς.

Από την ένωση των τραπεζών, τον ΣΕΒ μέχρι τα εμπορικά και οικονομικά επιμελητήρια, τις ΜΚΟ, τους αθλητικούς και εθνικοτοπικούς συλλόγους ακόμα μέχρι και τα ενοριακά συμβούλια.

Όλοι και όλα θα χρησιμοποιηθούν ενάντια στο λαό για να δημιουργήσουν φόβο και ανασφάλεια για να περάσουν οι απειλές, οι εκβιασμοί, ακόμα και το οικονομικό σαμποτάζ.

Με όλες τις δυνάμεις λοιπόν στην οργάνωση της κοινωνίας, στην ενότητα και την οργάνωση του λαού να ξεπηδήσουν παντού Δ.Ε.Α. Να μετατρέψουμε τις Δ.Ε.Αντίστασης σε Δ.Ε.Ανατροπής.

Advertisements