Ετικέτες

, , , , , , , ,

Ανακοίνωση

Ιανουάριος 2015

Η κυβέρνηση της καταστροφής με την ολόπλευρη στήριξη των δανειστών και των αγορών παρά τις απειλές, τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία και την τεράστια προσπάθεια αποστασίας δεν κατόρθωσε να εκλέξει «Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Η κατάσταση φτωχοποίησης και εξαθλίωσης της κοινωνίας και το πλατύ δημοκρατικό αντιμνημονιακό πατριωτικό ρεύμα που έχει διαμορφωθεί σ’ αυτήν είναι οι αιτίες που έκαναν απαγορευτική την εκλογή μνημονιακού Προέδρου.
Το μνημονιακό σύστημα εξουσίας Ν.Δ.–ΠΑΣΟΚ και οι εφεδρείες του (ΠΟΤΑΜΙ-Κόμμα Μπαλτάκου-Κόμμα Παπανδρέου και τα λοιπά) και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν (ΕΕ-ΔΝΤ-Δανειστές-Αγορές και εγχώριοι μεσίτες) θα προσπαθήσουν με απειλές εκβιασμούς, τρομοκρατία ακόμη και με οικονομικό σαμποτάζ να ξαναπάρουν την κυβερνητική εξουσία για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.
Θέλουν τη χώρα αποικία χρέους για εύκολο πλιάτσικο και το Λαό της Ελλάδας «είλωτα».

Τώρα όμως είναι η ώρα του Λαού!!!
Όλοι στον Αγώνα για να μην επιτρέψουμε να περάσει ο φόβος και η τρομοκρατία ούτε σε ένα συμπολίτη μας.
Ούτε μία ψήφος στους εκπροσώπους της ΕΕ του ΔΝΤ, των χρηματιστών και των τραπεζιτών.
Ούτε μία ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τις εφεδρείες τους.
Ούτε μία ψήφος στους εκπροσώπους του ναζισμού της Χρυσής Αυγής.

Αγωνιζόμαστε και ψηφίζουμε για μια νέα δημοκρατική αντιμνημονιακή πατριωτική κυβέρνηση που να στέκεται στο πλάι του Λαού και όχι στο πλάι των δανειστών και των Αγορών.
Ψηφίζουμε και απαιτούμε:
Κατάργηση του μνημονίου και όλων των εφαρμοστικών νόμων
Άμεση αποκατάσταση της εργατικής νομοθεσίας
• Σεισάχθεια για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις
• Εθνικοποίηση των τραπεζών σαν απαραίτητο όρο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας
• Καταγγελία της δανειακής σύμβασης και επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας
• Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους για τη σωτηρία του Λαού και της Χώρας και την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας
• Κατάργηση όλων των αντιδημοκρατικών νόμων και των κατασταλτικών μηχανισμών. Αποκατάσταση και διεύρυνση της Δημοκρατίας.
Με άξονα αυτές τις κόκκινες λαϊκές γραμμές είναι σήμερα απαραίτητο όσο ποτέ:
Να οικοδομήσουμε τη λαϊκή δημοκρατική αντιμνημονιακή πατριωτική ενότητά μας. Την ενότητα δηλαδή όλου του Λαού πέρα από την κομματική ένταξη ή προτίμηση.
 Να φτιάξουμε παντού σε κάθε δήμο, σε κάθε συνοικία και γειτονιά τη δικιά μας οργάνωση υπεράσπισης της Δημοκρατίας, της Εργασίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας.
 Να δημιουργήσουμε παντού Δημοκρατικές Επιτροπές Αντίστασης απέναντι στο δικό τους νεοφιλελεύθερο ολοκληρωτισμό.
Η ενότητα και οργάνωση του ίδιου του Λαού είναι σήμερα το πρώτο και σημαντικότερο Καθήκον. Είναι ευθύνη όλων μας. Πρώτα και κύρια όμως έχουν την ευθύνη να πρωτοστατήσουν τα δημοκρατικά αντιμνημονιακά κόμματα και οργανώσεις. Ο Aγώνας που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολος και ανηφορικός. Τώρα πρέπει τα δημοκρατικά κόμματα και οργανώσεις, έστω και καθυστερημένα, να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την οργάνωση της ίδιας της κοινωνίας.
Μόνο έτσι θα δείξουμε ότι σε ένα Λαό ενωμένο για τη ζωή και την αξιοπρέπειά του δεν περνάει καμία απειλή, κανένας εκβιασμός, δεν χωράει κανένας συμβιβασμός και καμιά υποχώρηση από τις δικές του κόκκινες λαϊκές γραμμές.
Όλοι στη μάχη, όλοι στον Αγώνα για τη Δημοκρατία, την Εργασία και την Εθνική Ανεξαρτησία.

Ή αυτοί ή εμείς. Θα νικήσουμε!!!

Επικοινωνία: 6975209768, 2105758395 Δημοκρατικές Επιτροπές Αντίστασης

kat3dea1

Advertisements