Ετικέτες

, , , , , , , , , , ,

«Συναντιόμαστε για άλλη μια φορά, εκεί που καταστρέφεται το βουνό, τα νερά, ο αέρας που αναπνέουμε και το μέλλον ενός τόπου. Θα είμαστε εκεί για να προστατέψουμε τη ζωή».

Όπως σε κάθε ανάλογη εκδήλωση έτσι και στη πορεία που διοργανώνουν στις Σκουριές αύριο Κυριακή 28 Δεκεμβρίου οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, αναμένεται να συμμετάσχουν και πολλοί Κιλκισιώτες που πλαισιώνουν το Μέτωπο Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάικο.

https://i0.wp.com/www.kilkis24.gr/wp-content/uploads/2014/12/skouries-metralleia.jpg

Με βασικό σύνθημα «θα συνεχίσουμε όσο είναι εδώ, θα σταματήσουμε όταν φύγουν», το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού διοργανώνει προσυγκεντρώσεις σε Ιερισσό και Μεγάλη Παναγιά, στις 11 το πρωί.

Στη σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση τονίζονται και τα εξής:

«Όσο θα κόβονται δέντρα, όσο θ” ανοίγονται δρόμοι, όσο θα σκάβεται η γη μας, όσο θα μολύνονται τα νερά μας, όσο οι χρυσοθήρες θα βιάζουν τον τόπο μας, όσο θα ποινικοποιείται ο αγώνας μας και το κράτος θα καταπατά τα δικαιώματά μας, όσο θα ξεπουλάνε τον τόπο μας και θα αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, όσο οι ζωές μας θα πωλούνται και θ” αγοράζονται στα χρηματιστήρια, εμείς θα είμαστε εκεί», αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι κάτοικοι, που χρόνια τώρα παλεύουν για τη σωτηρία του τόπου τους από τα περιβαλλοντοκτόνα σχέδια της Ελληνικός Χρυσός και της κυβέρνησης και στέλνουν τις ευχές τους για «ευτυχές νέον έτος» και «καλή λευτεριά».

Συναντιόμαστε γι άλλη μια φορά, εκεί που καταστρέφεται το βουνό, τα νερά, ο αέρας που αναπνέουμε και το μέλλον ενός τόπου. Θα είμαστε εκεί για να προστατέψουμε τη ζωή. Εκεί, μέχρι να αποτρέψουμε την καταστροφή. Εκεί, μέχρι ν΄ανασάνει το τόπος.

Από τις Σκουριές, σας ευχόμαστε, Ευτυχές το νέον έτος και καλή λεφτεριά».

πηγη

5

 Αλογη χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ στις Σκουριές- Έκλεισαν τις Οδούς Διαφυγής στους Διαδηλωτές- Μία γυναίκα στο Νοσοκομείο!

901

Άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ για ακόμη μία φορά, βρίσκεται σε εξέλιξη στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν άλογη χρήση δακρυγόνων και έκλεισαν τις οδούς διαφυγής στους διαδηλωτές οι οποίοι στο τέλος τους απώθησαν.
Γυναίκα τραυματίστηκε από τα ΜΑΤ και βρίσκεται τώρα στο κέντρο υγείας Παλαιοχωρίου.
900901902903904134

Σκουριές: Νέες συγκρούσεις στα «μεταλλεία της οργής»

Σκουριές: Νέες συγκρούσεις στα «μεταλλεία της οργής»

Νέα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας , σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής , έξω από τις εγκαταστάσεις των μεταλλείων εξόρυξης χρυσού, στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Έξω από το εργοτάξιο είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην επένδυση , κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.
Αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν συγκεντρωθεί στην πύλη του εργοταξίου, έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, 400 περίπου διαδηλωτές, σε κάποια στιγμή, επιχείρησαν να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις του εργοταξίου με αποτέλεσμα να γίνει περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να τους απωθήσουν.

Εκπρόσωποι των κατοίκων, από την πλευρά τους, καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις και υποστηρίζουν ότι μια διαδηλώτρια τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Σκουριές: Με ένταση και χρήση χημικών έληξε άλλη μια πορεία διαμαρτυρίας

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά μία γυναίκα – «Θα είμαστε πάντα εκεί που καταστρέφεται το βουνό, τα νερά, ο αέρας που αναπνέουμε και το μέλλον ενός τόπου», τονίζουν οι διαδηλωτές σε κάθε τους κάλεσμα 

Με ένταση και χρήση χημικών έληξε άλλη μια πορεία διαμαρτυρίας, στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., στις Σκουριές της Χαλκιδικής, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα από μέλη των Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά μία γυναίκα, η οποία διεκομίσθη σε κοντινό Κέντρο Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της έντασης κάηκε ολοσχερώς ένα αυτοκίνητο, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις των ΜΑΤ με τους διαδηλωτές. 

«Θα συνεχίσουμε όσο είναι εδώ, θα σταματήσουμε όταν φύγουν», τονίζουν σε κάθε κάλεσμά τους οι διοργανωτές. Και προσθέτουν: «Συναντιόμαστε για άλλη μια φορά, εκεί που καταστρέφεται το βουνό, τα νερά, ο αέρας που αναπνέουμε και το μέλλον ενός τόπου. Θα είμαστε εκεί για να προστατέψουμε τη ζωή».

dea1